Mít vlastní místo pro relaxaci je snem každého z nás a bude nám ctí vám tento sen splnit.

Fotovoltaické elektrárny

Domovní Fotovoltaická Elektrárna

Domovní Fotovoltaická Elektrárna Vlivem neustále se zvyšujících nákladů a větší potřeby soběstačnosti objektů Vám naše firma ve spolupráci s partnerskou firmou 4technik s.r.o. umí nabídnout „Domovní fotovoltaickou elektrárnu“.

Fotovoltaická elektrárna, která funguje na principu fotovoltaického jevu, vám tedy vyrobí elektrickou energii ze slunečního záření. Takový způsob získávání elektrické energie je nejšetrnější k životnímu prostředí, protože slunce je obnovitelný zdroj energie. Výkon fotovoltaické elektrárny umíme upravit na základě Vašich požadavků a možností objektu.

Důležité vstupní informace jsou:

  • plocha střechy
  • předpokládaná roční spotřeba elektrické energie
  • orientace na světové strany
Domovská Fotovoltická Elektráreň
Domovská Fotovoltická Elektráreň

Poradenství

S návrhem fot. elektrárny Vám umí poradit náš partner – firma 4technik s.r.o., která realizuje kompletní dodávku včetně montáže a spuštění fotovoltaické elektrárny. Celý set sestává z fotovoltaických panelů umístěných na střeše, měniče a dalšího příslušenství.
Hlavní účel energie vyrobené vlastní elektrárnou je spotřeba přímo v objektu při jeho užívání. Přebytek lze využít dvěma způsoby:

  1. Buď využít služeb Vašeho dodavatele energie a objednat si u něj produkt s názvem virtuální baterie (On-grid systém). Tím pádem je Vaše elektrárna napojena také do veřejné elektrické sítě. U tohoto systému je třeba si prověřit kolik % dodané energie Vám dodavatel vrátí z distribuční sítě, po odečtení poplatků.
  2. Druhým způsobem je mít vlastní domovní baterii (Off – Grid systém). Toto je ideální systém, jelikož dům má spotřebu elektrické energie i v noci a umíte využít 100% vyrobené elektřiny. Nevýhoda systému je vyšší vstupní investice kvůli bateriím.

Možnosti realizace

Fotovoltaická elektrárna:

  • výkonu 10kW vyrobí ročně kolem 8-9 MW
  • výkonu 5 kW je to zhruba 4- 4,5 MW za rok

Což nejsou zanedbatelná množství a výrazně přispívají k celkové energetické úspoře samotného objektu.
Na úsporu resp. objemu vyrobené energie ovlivňuje více faktorů:

  • umístění domu na pozemku
  • orientace na světové strany
  • okolní zástavba/zeleň, lokalita ve které se nachází daná nemovitost
  • povětrnostní vlivy

Fot. elektrárna nevyrábí energii v noci, je-li pokryta tloušťkou sněhové pokrývky min.5-10 cm, také je-li hustá mlha.

Elektrárnu Vám dokážeme nainstalovat na objekty, které se s námi připravujete realizovat a stejně tak i na objekty, které jsme Vám jako našim zákazníkům již realizovali.
Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Fotovoltaika na streche
Fotovoltaika na streche

Výhody montovaných chát

Montované chaty pomalu předbíhají tradiční způsoby výstavby. V dnešní uspěchané době se nejvíce cení jejich rychlost výstavby. Pokud jste ještě neobjevili všechny výhody montovaných chat a chcete zjistit více, přečtěte si více zde.

Chaty na klíč

Podívejte se na náš katalog projektů. Nabízíme úpravy na míru.

Právě realizujeme

Neustále realizuje nové projekty. Podívejte se, na čem právě pracujeme.

Zrealizovane chaty

Prohlédněte si bohatou kolekci realizací z dílny společnosti Mipav s.r.o.

Vzorové chaty

Chtěli byste vědět, jaké to je v chatě od nás? Navštivte naše chaty.

Vzorové chaty v nízkoenergetickém standardu

Naši potenciální zákazníci mají možnost vidět na vlastní oči a na vlastní kůži zažít nízkoenergetické chaty, které stavíme. Nabízíme kompletní servis až po fázi chata na klíč. Avšak naši klienti si mohou postavit základovou desku svépomocí a stejnou i fázi na klíč dokončit ve vlastní režii.

Společnost s dlouhou tradicí a zkušenostmi

Od prvního kontaktu přes projekt až po realizaci komunikujeme se zákazníkem individuálně a snažíme se mu splnit jeho sen o bydlení.

0%
Spokojenost je naším posláním

Obrovský dík patří firmě Mipav, díky které máme náš krásný dům, za celkový přístup, bezproblémovou komunikaci ze strany pana Mačieky, Mankovici a všech mistrů, kteří se na stavbě domu podíleli. Firmu Mipav jsme si vybrali náhodně bez jakéhokoliv doporučení a během stavby jsme toho ani jednou nelitovali, takže za nás mohu firmu Mipav jen doporučit. Ještě jednou jedno velké poděkování.

Zuzana Brnova

Bydlíme v domě od Mipav již 2 roky a naprosto souhlasím se všemi superlativy a chválou, které jsou zmíněny v předchozích komentářích. Pan Micek byl a je vždy ochotný poradit, pomoci, vysvětlit. Byli jsme velmi spokojeni, firmu Mipav doporučujeme dál a přejeme si mnoho dalších zákazníků.

Sylvia Petrová

Napište nám

Mít vlastní místo pro relaxaci je snem každého z nás a bude nám ctí vám tento sen splnit. Stavíme kvalitní nízkoenergetické chaty na klíč.